Tuesday, April 16, 2013

Cum se schimba biletele de avion cumparate in oferta speciala?

Uneori, dupa ce am cumparat bilete de avion in cadrul unei oferte speciale, din varii motive este necesar sa schimbam datele de plecare ale biletelor. Ce inseamna asta si mai ales cit costa?

Schimbarea datei de plecare a unui bilet de avion cumparat in oferta speciala se face astfel:
Sa presupunem ca ati cumparat un bilet pentru plecare in plin sezon, sa zicem 25 iunie si doriti sa schimbati data de plecare pentru 2 Iulie.
Iata ce trebuie sa stiti: daca dumneavoastra ati cumparat biletul intr-o oferta speciala, sa zicem la pretul de 1200$, intrucit oferta speciala nu mai este in vigoare, biletul se recalculeaza integral la pretul regular sa zicem 1700$. Asta inseamna ca veti plati odata diferenta de la 1200$ cu cit l-ati cumparat la 1700$ cit costa biletul la pret regular deci 500$. La acesti 500$ se mai adauga penalizarea de schimbare 300$ deci ajungem la o suma de 800$, asta in cazul in care se gasesc locurile cele mai ieftine in ziua in care doriti sa calatoriti.
Daca nu se gasesc biletele cele mai ieftine aveti 2 posibilitati - sa plecati pe o alta data (data la care exista biltele cele mai ieftine) platind numai penalizarea de anulare si diferenta de pret despre care am vorbit mai sus sau sa plecati in ziua pe care o doriti, chiar daca nu mai exista biletele cele mai ieftine iar la costurile expemplificate mai sus se va adauga diferenta de categorie de rezervare - atentie, ne referim tot la clasa economic!

Schimbarea datei de retur a unui bilet de avion cumparat in oferta speciala se face identic cu schimbarea datei de retur la un bilet cumparat la pret regular (cu plata penalizarii de schimbare si a eventualelor diferente de categorie de pret - din nou, categorie nu clasa!) NUMAI DACA schimbarea se face dupa ce s-a efectuat primul segment de zbor adica dupa ce ati utilizat plecarea! Daca schimbati data de retur inainte de a pleca in voiaj se aplica aceleasi reguli cu cele de la schimbarea datei de plecare!

No comments:

Post a Comment