Tuesday, April 16, 2013

Grupul de copii Teo Travel - se pot suplimenta locurile?

In fiecare an primim cereri de suplimentare a locurilor la grupul de copii organizat si insotit de Teo Travel. Care sint regulile, de ce nu se pot suplimenta locurile la grup, care este alternativa?

In fiecare an grupul de copii organizat si insotit de Teo Travel se ocupa destul de rapid astfel ca lansat de regula toamna (Octombrie-Noiembrie) deja in Ianuarie nu mai sint locuri disponibile. Tot la fel, in fiecare an, dupa ce se ocupa toate locurile la grup, primim in medie cite 2 cereri saptaminal pentru suplimentarea locurilor la grup. Desi sintem nevoiti astfel sa refuzam parintii care vin cu solicitari dupa ocuparea grupului exista alternativa. Sa explicam intii de ce nu putem suplimenta numarul de locuri la grup:

- Grupurile organizate si insotite de Teo Travel se fac in baza unui contract intre Teo Travel si linia aeriana, in cazul nostru Lufthansa. In acest contract sint trecute numarul exact de locuri aprobate, orarul de zbor, conditiile de plata respectiv de emitere a biletelor.
- Stabilirea numarului de locuri se face tinind cont de reglementarile in domeniu care se refera la numarul de copii care pot fi insotiti de un adult, in cazul unui grup organizat.
Aceasta din urma conditie la care facem referire (numarul maxim de copii care poate fi insotit de un adult in cadrul unui grup) este foarte importanta si nu poate fi ignorata deoarece se refera la conditiile de siguranta care trebuie indeplinite la organizarea si insotirea unui grup, aici fiind vorba de faptul ca toti copiii trebuie supravegheati si ajutati in aceeasi masura.
Din toate aceste motive, numarul de locuri la grup nu poate fi suplimentat.

Daca nu mai sint locuri la grup, alternativa pentru copilul dumneavoastra este sa calatoreasca cu insotitor de la linia aeriana.
Desigur ca si aici sint reguli care trebuie respectate, incepind cu virsta minima de la care un copil poate calatori cu insotitor de la linia aeriana, documentele insotitoare, nominalizarea persoanelor care predau copilul la plecare respectiv datele de identificare ale persoanei care preia copilul la destinatie etc (vezi detaliile - click aici)
Pretul unui bilet pentru minor neinsotit se calculeaza astfel: pretul  biletului de avion la care se adauga pretul serviciului de insotire. Nu dam aici exemple concrete deoarece fiecare linie aeriana (alianta de linii aeriene) are preturile sale dar trebuie sa stiti ca diferentele nu sint mari iar la final suma integrala pe care o platiti nu difera foarte mult de la o linie alta - in cazul in care exista locuri desigur. Si daca tot am ajuns aici sa spunem ca intr-un avion exista un numar exact si evident limitat de locuri destinate special minorilor neinsotiti!

2 comments:

  1. Nu puteti sa organizati mai multe grupuri/drumuri, fiecare cu alta companie de zbor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna ziua. De-a lungul anilor am organizat grupul si cu alte linii aeriene, Lufthansa ramane insa linia care ne permite cele mai bune preturi. La asta se adauga si faptul ca Lufthansa are cele mai bune servicii pentru grupuri.

      Am avut si 2 grupuri intr-un an insa intrucat nu putem deplasa multe persoane din agentie pentru insotirea grupurilor cele 2 grupuri au fost mai mici (impreuna insumau acelasi nr de copii cat pentru grupul nostru anual - cam 30 persoane)

      SIgur ca teoretic putem face mai multe grupuri insa ne lovim de aspectul practic - 1 insotitor (din partea agentiei noastre) poate insoti un maxim de 14-15 persoane/copii. Socotind la asta pretul biletului de avion pentru insotitor, faptul ca nu putem deplasa din agentie mai mult de 2 persoane odata, rezulta restrictiile care au dus la definirea grupului nostru anual ca un singur grup de maxim 30 copii.

      Avem cereri si pentru plecari din Toronto de exemplu, avem cereri si pentru grup cu destinatia Chisinau insa deocamdata toate acestea raman in studiu pana in momentul in care vor deveni fezabile.

      A insoti un grup nu este usor, este foarte multa munca si deocamdata nu putem suplimenta numarul de agenti care sa se deplaseze cu grupul/grupurile.

      Delete