Wednesday, January 8, 2014

Despre circuitele organizate

Transportul - alegind o excursie / un circuit organizat beneficiati de transport asigurat,  de la un oras la altul, de la hotel la obiectivele turistice etc. Nu mai trebuie sa faceti calcule de timp, sa gasiti mijloace de transport sau sa studiati legislatia rutiera din tarile pe care le vizitati individual !
Transportul  se face in functie de traseul ales, cu autocare clasificate pentru circuite, cu trenuri de mare viteza etc. Tot in functie de circuitul ales, excursiile / circuitele includ si de plimbari cu vaporasul pe canale sau riuri! Cu orice veti calatori, transportul nu este o problema – veti beneficia de cele mai bune si cele mai adecvate mijloace de transport.
-Cazarea – atunci cind calatorim cazarea poate deveni o problema. Nu cunoastem locurile, hotelurile, sistemul de acordare a stelelor hoteliere etc. 

Pentru o excursie de 7-10 zile in care pacurgeti un circuit cu minim 5-7 opriri in localitati diferite vorbim de 5-7 hoteluri la care trebuie sa va rezervati camerele din timp. Asta inseamna pentru dumneavoastra  trecerea printr-o cantitate foarte mare de informatii, referinte, situarea hotelului fata de punctele de interes pe care doriti sa le vizitati, informare cu privire la mijloacele de transport public disponibile etc pe scurt un consum mare de timp. Intr-o excursie organizata nu mai trebuie sa decideti  deoarece beneficiati de cazare in hoteluri de calitate, verificate de organizator si cu care acesta are contracte ferme ceea ce permite tarife preferentiale de cazare.

-Mesele – cind primiti pretul excursiei primiti si informatiile cu privire la numarul de mese incluse. In cazul excursiilor / circuitelor nu toate mesele sint incluse in pret din cauza programului de transport. Insa ghidul dumneavoastra va indica localurile in care puteti lua masa in perioadele in care nu sinteti la hotel. Aceste localuri recomandate de ghid sint la rindul lor verificate de organizator.
 

-Programul – excursiile au un program care echilibreaza  timpul necesar vizitelor planificate in grup  insotiti fiind de ghid si timp pe care il aveti la dispozitie pentru a-l petrece liber in functie de preferintele dumneavoastra.

Toate acestea inseamna pentru dumneavoastra plus valoare: servicii asigurate, timp cistigat si buget judicios calculat.
-Informatiile – Fiecare tara, regiune, zona pe care dorim sa o vizitam are propria sa istorie, poveste, peisaje nebanuite, propriile locuri de vizitat. Nu le stim pe toate! Informatiile pe care ni le pun la dispozitie organizatorii excursiilor vin sa faca exact acest lucru – sa ne “spuna” ce avem de vizitat, de vazut, ne ofera alternative si ne fac o imagine despre ceea  ce vom vedea.
-Traseul – excursiile organizate va propun trasee verificate, interesante, variate, verificate de-a lungul timpului si care va ofera maximum de
-Cheltuielile – per total o excursie organizata va salveaza pina la 30% din bugetul alocat unei excursii similare planificate individual! De ce? Pentru ca organizatorii au contracte avantajoase de transport, cazare, intrare la obiectivele turistice etc
-Ritmul de vizitare – Circuitele, in functie de zona acoperita si de timpul alocat pot fi intr-un ritm mai lent, mediu sau alert. In functie de preferintele dumneavoastra, de traseele propuse, de punctele dumneavoastra de interes puteti alege ritmul care vi se potriveste!
-Un oras sau mai multe – fiecare persoana are propriile sale preferinte care variaza de la optiunea de a vizita un singur oras  pentru citeva zile, a face o conexiune intre doua-trei orase pentru o saptamina sau mai mult si clasicele circuite cu durate pornind de la o saptamina pina la circuite extinse de peste doua saptamini. Toate acestea variante sint posibile in functie de timpul de care dispuneti, de ritmul preferat de vizitare, de mijloacele de transport preferate etc.

Acestea sint citeva din caracteristicile excursiilor / circuitelor. Pentru a alege avind toate informatiile disponibile, rezervati-va suficient timp pentru a discuta in amanunt cu agentul dumneavoastra de voiaj despre toate preferintele pentru o excursie – in acest fel va sti sa va recomande circuite

No comments:

Post a Comment