Tuesday, June 3, 2014

Schimbarea programului de zbor la pachetele all-inclusive

  Uneori, se produc schimbari ale orarului de zbor in pachetul dumneavoastra all-inclusive. De ce? Se poate reclama schimbarea?

Aveti un pachet all-inclusive pe care l-ati ales nu numai pentru hotelul si plaja preferata dar si pentru ca are un program de zbor convenabil pentru dumneavoastra. Iata ca insa ca primiti o veste neplacuta - programul de zbor a fost schimbat iar noul program de zbor va poate pune in situatii dezagreabile: de exemplu sa plecati la ore pe care le considerati incomode, puteti pierde o parte din prima sau din ultima zi a pachetului sau puteti fi nevoiti sa asteptati mai multe ore decit in programul initial dupa eliberarea camereri pina la plecarea spre aeroport!
 

Ce este de facut?
Din pacate nimic. Una din conditiile exprimate clar de toti operatorii de pachete all-inclusive in Sud este exact aceasta: ca operatorul poate face modificari ale programului de zbor insa nu va purta nicio responsabilitate pentru neplacerile produse de acest eveniment. Este unul din compromisurile pe care suntem nevoiti sa le facem pentru a avea acces la pachete all-inclusive.

Din fericire, schimbarile orarului de zbor nu sunt foarte frecvente dar exista situatii in care acest lucru se intimpla si este bine sa stiti acest lucru. Este neplacut, frustrant dar singura posibilitate de a primi compensatii pentru intirzierea zborului (exista insa si aici conditii) este sa aveti o asigurare completa de calatorie, care sa cuprinda si anulare/intirziere/intrerupere etc. Cum spuneam insa, atentie - si asigurarile au conditii aplicabile, conditii specifice fiecarui asigurator.

Iata si citeva exemple ale operatorilor, "Termeni si conditii" unde se refera exact la acest aspect, al schimbarii programului de zbor:

Sunwing Vacations: http://www.sunwing.ca/terms-conditions.asp (engleza) sau http://www.sunwing.ca/fr/conditions-generales.asp (franceza)

Transat / Nolitours: http://www.transatholidays.com/en/Footers/Footer/Legal-notice?ID=FOOTERSEUCURITY&type=gamme&tmpl=GEN

Air Canada Vacations: http://vacations.aircanada.com/en/contact_us/terms_and_conditions

iar lista poate continua...

No comments:

Post a Comment