Wednesday, September 16, 2015

Cine ne poate spune cand apar ofertele speciale?

Ofertele speciale - mereu un subiect delicat. Pentru cei ce reusesc sa beneficieze de ele, ofertele speciale sint perfecte. Pentru cei ce fie au cumparat deja un bilet de avion cu numai citeva zile inaintea aparitiei ofertelor, fie ca  sint la curent cu oferta dar nu pot beneficia de ea din varii motive, ofertele speciale pot fi ocazii nefructificate sau pot chiar sa aduca o unda de frustrare. Oricum ar fi insa, aparitia lor este urmarita cu atentie de toata lumea.
Pot fi prevazute aparitiile ofertelor speciale?


In termeni largi si anumite situatii, raportindu-ne la anii precedenti se poate aproxima o anumita perioada in care de obicei posibilitatea de aparitie a unor oferte speciale este mai mare decit in restul anului (cum ar fi ofertele anuale de vara-toamna care se lanseaza de obicei - dar nu obligatoriu! - la inceputul anului) dar "globul nostru de cristal" se opreste aici refuzind sa dea predictii suplimentare - restul anului ne ramine nedezvaluit.
Sint ani/perioade in care ofertele speciale sint extrem de rare/putine si sint ani/perioade in care avem un numar neasteptat de oferte, totul este insa in mina liniilor aeriene - ele decid cind, pentru cit timp si in ce conditii se lanseaza o oferta speciala.

Deci: sa cumparam biletele de avion din timp sau sa asteptam un pret mai bun?
Numai dumneavoastra puteti da acest raspuns, noi nu putem face niciun fel de recomandare 100% sigura.

Daca astept exista vreun risc?
Da, exista riscul sa ajungeti prea aproape de data plecarii si sa nu mai gasiti bilete la preturi rezonabile/sau macar la pretul sezonului.

Concluzie: Exista o reteta general valabila?
Nu, nu exista o reteta general valabila si trebuie sa tineti cont ca in afara liniilor aeriene nimeni nu are acces la informatiile cu privire la planul acestora de lansare a ofertelor speciale.In plus, de multe ori pentru a putea beneficia de o oferta speciala trebuie sa fiti flexibili in privinta datelor de plecare/retur (adica sa nu fie absolut necesar sa calatoriti la date fixe ci sa puteti calatori in zilele cind se gasesc cele mai bune preturi).
Aceasta adevarata vinatoare a ofertelor speciale de multe ori ne testeaza rabdarea si ne forteaza sa luam decizii pe care mai apoi le consideram ca fiind corecte sau nu si chiar daca uneori totul seamana teribil cu un joc la sansei, tineti minte ca noi, agentii de voiaj sintem intotdeauna de partea dumneavoastra.

No comments:

Post a Comment