Friday, November 1, 2013

OFERTELE SPECIALE - CIND CUM SI CIT?


Sint ani in care avem prea putine oferte speciale, in alti ani insa, fara a fi o avalansa de oferte intilnim totusi mai multe oferte decit in perioada precedenta. Toata lumea asteapta ofertele speciale pentru a profita de tarifele convenabile. Aceeasi intrebare insa o regasim constant "Cind va mai fi o oferta speciala? Daca mai astept voi gasi un pret mai bun?". Raspuns:
????? Nu exista un raspuns clar la aceste intrebari. Desigur se pot face statistici se pot urmari pe durata mai multor ani tendinta liniilor aeriene de a oferi preturi reduse si in functie de ce factori se "arunca"  pe piata aceste oferte dar un lucru e limpede - numai liniile aeriene stiu, ele isi fac politica de marketing si preturi, ele isi cunosc programele. De ce nu sint informati agentii, site-urile internet de aparitia unor oferte speciale la anumite momente? Sa fim sinceri, ar fi usor naiv sa cerem asa ceva liniilor aeriene - programarea sau deciziile de acest gen fac parte din acea parte a managementului unei firme care nu este pentru ochii publici iar asta este o realitate.
Am mai discutat despre ofertele speciale si caracteristicile lor dar vom mai face o scurta trecere in revista:
- preturi mai mici decit preturile obisnuite ale sezonului, iar acesta este cel mai important aspect
- biletele la oferte sint de regula nerambursabile; uneori se pot schimba datele de retur si/sau plecare dar nu totdeauna - in oferta se precizeaza toate aceste aspecte
Alte limitari ale ofertelor - categoric, dureaza prea putin! Fie ca avem oferte cu valabilitate de citeva zile sau de mai multe saptamini, pentru cei care din diverse motive nu reusesc sa beneficieze de ofertele speciale, clar au tinut prea putin si aici nu vrem sa fim ironici, doar subliniem o perceptie generala cu care de altfel sintem total de acord. Ce altceva mai este incomod la ofertele speciale? Uneori ne pun in fata unei decizii nu foarte simple - pentru a gasi preturile promovate in oferta s-ar putea sa fie necesar sa ne schimbam datele de calatorie - nu toate locurile din clasa economic a unui avion sint la acelasi pret, oferta se refera la un anumit numar de locuri de la clasa economic care vor fi scoase la vinzare la pretul respectiv si...aceste locuri se cumpara, ceea ce se rezuma pe scurt la textul tuturor ofertelor "pretul de la x dolari, in limita locurilor disponibile". Daca pe datele pe care doriti sa calatoriti nu gasiti pretul promovat asta nu inseamna nici ca oferta este mincinoasa nici ca agentul de voiaj nu vrea sa va ajute - pur si simplu nu mai sint locuri in avion la acel pret. Daca nu este neaparat necesar sa calatoriti exact pe acele zile, puteti opta pentru schimbarea programului / datelor de calatorie pentru zile in care se mai gasesc locuri in avion la pretul ofertei.
Concluzie: ofertele speciale apar atunci cind liniile aeriene decid sa o faca si nu stim dinainte aces lucru; ramineti flexibil in privinta datelor de plecare/retur pentru a gasi pretul ofertat. Daca anul acesta nu ati reusit sa beneficiati de o astfel de oferta speciala, poate veti reusi anul viitor - tineti legatura cu agentul dumneavoastra de voiaj!

No comments:

Post a Comment