Friday, February 1, 2013

PASAPORTUL - SINGURUL DOCUMENT DE CALATORIE!

Pasaportul este un document oficial, emis de guvern si care certifica in scopul efectuarii de calatorii internationale, identitatea si nationalitatea titularului sau. Elementele de identificare sint: numele si prenumele, data nasterii, sexul si locul nasterii. Pasaportul in sine nu indreptateste intrarea titularului in alta tara sau protectia consulara pe timpul deplasarilor in strainatate (acestea sint reglementate prin tratate internationale) dar, in mod normal, permite titularului revenirea (intrarea) in tara care a emis pasaportul.
Pasaportul fiind un document foarte important este normal sa il pastram in conditii de securitate, chiar in cutii de valori la banca. In acest caz, pastrati asupra dumneavoastra o copie a pasaportului pentru diverse actiuni cum ar fi rezervare / cumparare bilete de avion, caz in care trebuie sa dati agentului de voiaj numele complet exact ca in pasaport si data nasterii.
In cazul urgentelor insa (deplasari in alte tari care trebuie efectuate de urgenta), daca aceasta necesitate intervine Simbata sau Duminica s-ar putea sa nu reusiti sa intrati in posesia pasaportului dumneavoastra pastrat la banca, ceea ce va face voiajul dumneavoastra practic imposibil, pasaportul fiind, asa cum am vazut, singurul dumneavoastra document de calatorie acceptat! 


ATENTIE!
Certificatul de cetatenie nu este document de calatorie! Cetatenii canadieni care se intorc in Canada si prezinta la imbarcare alte documente in locul pasaportului (Certificat de Cetatenie, certificat de nastere, carnet de conducere etc) li se poate intarzia sau refuza imbarcarea !!! Detalii aici

No comments:

Post a Comment