Friday, February 1, 2013

SELECTIE LOCURI, BASINETTE, MENIU

Ati cumparat un bilet de avion iar agentul dumneavoastra de voiaj va face selectie de locuri, basinette (cosulet pentru bebelus), meniu etc.
La cumpararea biletului, selectia de locuri se poate face numai pentru cursele transatlantice, nu si pentru zborul in Europa. Locurile pentru portiunea de zbor in Europa

le veti primi la aeroport impreuna cu tichetul de imbarcare (boarding pass) sau daca va faceti check-in on-line cu 24 ore inainte de plecare.

Spre dreapta nemultumire a multor mamici, cind vine vorba de  basinette, lucrurile se repeta. Basinette-ul poate fi cerut dar tot numai pentru segmentul transatlantic de zbor. In fiecare avion exista un numar limitat de basinette (3-6 in functie de tipul de avion / linia aeriana) care se pot amplasa numai in anumite locuri, ceea ce face sa se aplice principiul “primul venit, primul servit”.  Basinette-ul poate fi cerut numai pentru copii cu inaltimea maxima de 65 cm si greutate maxima de 10 kg, dar si aceste recomandari variaza in functie de linia aeriana. La zborurile in Europa, nu exista basinet. 


Meniul poate fi si el cerut in functie de preferinte sau necesitati (meniu vegetarian, kosher, fara gluten, pentru diabetici etc.) In plus, pe cursele KLM si Air France aveti si posibilitatea de selectare a meniurilor a-la-carte, contra unei sume in jur de 15 Euro.

Serviciul de selectie a locurilor / basinette / meniu este unul gratuit, iar liniile aeriene, desi in general respecta aceste selectii, pot sa le modifice fara preaviz.

Retineti ca selectia de loc mai ales, inseamna de fapt transmiterea preferintei dumneavoastra de a ocupa un anumit loc in avion, preferinta transmisa liniei aeriene de catre agentul de voiaj.
Chiar si atunci cind se intimpla sa nu primiti exact locul rezervat de agentul de voiaj, luati in considerare ca toate aceste servicii sint gindite de companii pentru confortul dumneavoastra, iar micile neplaceri care pot sa apara nu sint voite.

No comments:

Post a Comment