Friday, February 1, 2013

REZERVAREA BILETULUI DE AVION

In cautarea celui mai bun pret pentru un bilet de avion folosim toate resursele de informare care ne sint disponibile respectiv site-uri / motoare de rezervare on-line si agentii de turism. De cele mai multe ori adresati solicitarile dumneavoastra mai multor agenti / agentii de turism.
Doua aspecte trebuie luate in considerare in acest caz:

1-Notati-va numele persoanei (agentului) cu care discutati si agentia la care lucreaza. Luati notite si cu privire la preturile si conditiile biletului oferit. Acest lucru va ajuta pe dumneavoastra sa comparati mai usor ofertele, previne confuziile cu privire la persoana / agentul cu care ati discutat (poate nu ati discutat aceleasi aspecte cu fiecare agent la care ati apelat) si va permite un dialog mai usor cu agentul de voiaj.

2-Atentie la rezervarile duble (dublu booking)! In mod evident de foarte multe ori, pentru a fi siguri ca veti de beneficia de oferta cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra, faceti minim doua rezervari, la doua agentii de turism diferite. Nimc rau in asta. Atentie insa! In cazul in care in rezervarile dumneavoastra apare acelasi zbor (acelasi numar de cursa) chiar si numai pentru un singur segment de zbor, sistemul informatic de rezervari (comun tuturor agentiilor de voiaj) va considera automat rezervarile dumneavoastra ca fiind "dubla rezervare / dublu booking". In acest caz serverul sistemului de rezervare va sterge automat, fara anunt in prealabil, in termen de maxim 24 ore fie una din rezervari fie ambele. De cele mai multe ori se sterg ambele rezervari.
De aceea, in cazul in care aveti o dubla rezervare, sfatul nostru este sa decideti rapid la care din cele doua oferte va decideti si anuntati urgent agentul care v-a facut rezervarea la care renuntati sa o stearga din sistem. In acest fel veti pastra in termenul de valabilitate rezervarea dorita.

No comments:

Post a Comment